Femeile isi pot usura suferinta lunara pompos numita sindrom premenstrual daca introduc in dieta mai des alimente ce contin tiamina si riboflavina, arata un nou studiu.
Mai precis, potrivit cercetatorilor de la Universitatile Harvard, Massachusetts si Iowa, simptomele sunt ameliorate cu 35% daca se consuma mai multa fasole, iaurt si spanac, informeaza EmaxHealth.
In cadrul unui studiu realizat de cercetatorii de la cele trei universitati s-a aratat ca femeile care consumasera alimente cu o concentratie mare de tiamina si riboflavina s-au simtit mult mai bine in "acea perioada delicata a lunii".
In ceea ce priveste concentratia de niacina, Vitamina B6, folati si Vitamina B12, nu s-a observat vreo legatura intre acestea si severitatea simptomelor. Nici suplimentele de Vitamina B nu au ameliorat simdromul.
Statisticile arata ca 3 - 8% dintre femei sufera de o forma severa de sindrom premenstrual, cel mai adesea cauzata de fluctuatiile hormonale. Alte posibile cauze sunt si nivelul scazut de vitamine si minerale, consumul de alimente sarate (ce cauzeaza retentia fluidelor) si consumul de alcool si cafeina, ce afecteaza nivelul energiei si starii generale.
In afara de fasole, iaurt si spanac, femeile ar trebui sa consume mai multe oua, soia, si ficat, dar si seminte de floarea-soarelui, ton, mazare, linte, cele din urma bogate in tiamina.
Femeile isi pot usura suferinta lunara pompos numita sindrom premenstrual daca introduc in dieta mai des alimente ce contin tiamina si riboflavina, arata un nou studiu.
Mai precis, potrivit cercetatorilor de la Universitatile Harvard, Massachusetts si Iowa, simptomele sunt ameliorate cu 35% daca se consuma mai multa fasole, iaurt si spanac, informeaza EmaxHealth.
In cadrul unui studiu realizat de cercetatorii de la cele trei universitati