Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, nu părea foarte îngrijorat de scumpirea carburanţilor, dând un răspuns în ton cu portofoliul său: "Asta e. Vom încerca să ne mişcăm mai puţin în spaţiul real şi să folosim mai mult internetul" a afirmat Vreme.
Întrebată de Gândul cât de mult este afectată de majorarea tarifelor la pompă, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a pasat răspunsul către colegul său de la cârma Economiei. "De ce mă întrebaţi pe mine? Nu l-aţi găsit pe ministrul Economiei? Nu ştiu ce să vă spun" a spus, marţi, Udrea în timp ce părăsea plenul parlamentului.
Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, primvicepreşedintele PDL, avertizează că majorarea preţurilor pe pieţele internaţionale ar putea avea rezultate directe în România în vara acestui an.
"Eu ştiu că e o regulă: preţul urmăreşte evoluţia bursieră a ţiţeiului. E o regulă cu acest decalaj de şaşe luni. Eu chestiunea aceasta o urmăream foarte atent şi la preţul gazelor. Există un decalaj permanent de şase luni. În funcţie de evoluţia ţiţeiului la bursă urmau şi gazele", a afirmat Videanu, pentru Gândul, precizând că evoluţia de acum de la pompe ar trebui cercetată de instituţiile statului:"Consiliul Concurenţei trebuie să vegheze la practici neconcurenţiale în acest domeniu. Când eram eu ministru nu a fost cazul să solicit Consiliul Concurenţei".
În ceea ce-l priveşte, primvicele PDL spune că se adaptează "condiţiilor de piaţă".
Mult mai nemulţumit s-a dovedit a fi deputatul democrat-liberal Sever Voinescu. "Mă enervează la culme pentru că nu ştiu dacă există vreo raţiune economică reală în spatele acestor majorări de preţuri. Enervarea mea are două etape: prima e când văd anunţul pentru că ştiu că a doua zi la pompă voi simţi când alimentez, ce-a de-a doua e la pompă când mă enervez foarte tare", afirmă Voinescu pentru Gândul.
De altfel, crede