Foştii directori ai SC Petrotrans, Octavian Natu, şi SC Oil Terminal Constanţa, Ştefan Ene, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile de magistraţii Tribunalului Constanţa, sub acuzaţia de luare de mită. Cei doi fuseseră reţinuţi, tot astăzi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care sunt cercetaţi pentru un trafic de influenţă de 50.000 de euro privind încheierea unui contract cu reziduuri petroliere. Sursa: Feri PredescuSursa: Feri Predescu
1 /.
Procurorii pot face recurs în decurs de 24 de ore, iar termenul de judecata a recursului va fi stabilit în maximum 10 zile la Curtea de Apel Constanţa, potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Constanţa, Ciprian Coadă. Completul de judecată a fost cndus de judecătorul Cristian Deliorga, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii.
Alexandru Niţă, avocatul lui Ştefan Ene, a declarat pentru evz.ro că mâine va face recurs la decizia de arestare preventivă a clientului său. Niţă susţine că probele prezentate de procurorii DNA Constanţa şi acceptate de judecători "se bazează doar pe nişte interceptări telefonice neconcludente, iar cantitatea de reziduuri petroliere care ar fi putut fi preluată prin contractul cu Oil Terminal costă chiar mai puţin decat suma de 50.000 dolari care ar fi fost solicitată de Ştefan Ene".
Avocatul vorbeşte şi de o încercare de flagrant pe care procurorii DNA l-au organizat în luna ianuarie când pe o şosea naţională l-au oprit în trafic pe consilierul Oil Terminal "însă au căutat degaba, nu au găsit niciun document sau vreun cent".
În opinia lui Alexandru Niţă, "judecătorul Cristian Deliorga, fost procuror, membru al CSM a dorit să-şi înceapă activitatea în magistratură cu un caz de răsunet".
În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi Mihai Moise, reprezentant al SC NAC Industrii SRL Bucureşti şi Marian Toma, director de producţ