Azi e 8 Martie. Zi importantă. Nici nu-mi pot imagina să n-am musafiri. Începând cu Paula până la Mioara, vor trece pe la mine. Şi eu... Eu trebuie să le ofer ceva deosebit. Dar nu prea... pentru că sutem legaţi de bani. Aşa că, am făcut cumpărături pentru atenţia şi dulcele de 8 Martie şi ”omor necazul”, după cum zicea bunica, şi petrecem ca fetele. Mâine e 9 Martie, adică… Ziua Bărbaţilor. Ăi cu 44 de pahare! Mucenicii! Am avut treabă nu glumă. Şi.. toate sunt de post!
Iacă trei treburi făcute dintr-o dată! Cum trei treburi? Păi, prima este cea de 8 Martie? Bun. A doua este cea de 9 Martie, de Mucenici? Trebuie să am mucenici pregătiţi şi să împart şi eu ceva acolo? Buuun. A treia, după ce se termină cu sărbătorile astea trebuie să am ceva de mâncare până sâmbătă când voi pregăti alta? Buuuuun de tot! Aşa că… la treabă!
Punga strânsă şi ochii sfoară la bani! Am fost la achiziţionat produse dar m-am şi inspirat totodată.
Din piaţă am cumpărat ceapă verde, mărar, pătrunjel, ceapă veche, morcovi, fasole boabe, cartofi, o salată verde. De la magazine am cumpărat avocado, soia, un pachet de amestec morcov, conopidă şi broccoli congelate, ciuperci pleurotus, ciuperci la cutie, margarină, roşii, ulei de floarea soarelui.
Deci, am procurat bazele. Restul, mirodenii şi alte alea, le am prin cămară.
De cum am ajuns acasă am pus la înmuiat bucăţelele de soia, în apă călduţă şi, separat, fasolea. Am spălat şi curăţat ciupercile pleurotul apoi le-am pus la fiert împreună cu o ceapă şi trei morcovi. Am curăţat 10 cepe, 2 morcovi, o legătură de ceapă verde, trei legături de mărar şi două de pătrunjel. Am scos ciupercile din cutii şi le-am scurs de zeamă. Am pus la fiert în coajă, trei cartofi potriviţi, cu un praf de sare. Am tăiat felii subţiri două cepe, le-am pus separat, apoi am tocat mărunt alte două cepe, am ras fin un morcov şi l