Pentru credincioşii ortodocşi a început, de ieri, postul Paştelui, care va ţine până pe 23 aprilie, când va fi Sărbătoarea Învierii Domnului. Din nefericire, din cauza frigului, în pieţele româneşti lipsesc deocamdată trufandalele de sezon, iar legumele şi fructele sunt foarte scumpe şi fac din post o perioadă deosebit de costisitoare. Libertatea vă arată azi ce preţuri există în marile oraşe ale ţării la principalele alimente de post. Pentru credincioşii ortodocşi a început, de ieri, postul Paştelui, care va ţine până pe 23 aprilie, când va fi Sărbătoarea Învierii Domnului. Din nefericire, din cauza frigului, în pieţele româneşti lipsesc deocamdată trufandalele de sezon, iar legumele şi fructele sunt foarte scumpe şi fac din post o perioadă deosebit de costisitoare. Libertatea vă arată azi ce preţuri există în marile oraşe ale ţării la principalele alimente de post.
Carnea, laptele sau ouăle lipsesc de ieri de pe mesele celor mai vrednici dintre credincioşii care se încumetă să postească până pe data de 23 aprilie, zi în care se prăznuieşte Sărbătoarea Învierii Domnului. Pe lângă faptul că este plin de ispite, postul este şi extrem de costisitor.
Din cauza vremii reci, verdeţurile de sezon, precum urzicile sau ştevia, nu au apărut încă, iar credincioşii vor fi obligaţi să consume mai multe roşii, castraveţi, salată verde sau spanac din import.
Un kilogram de roşii variază între 4 şi 8,5 lei, în funcţie de oraş, iar spanacul ajunge şi la 10 lei kilogramul, ceea ce reprezintă un preţ mare pentru cei mai mulţi dintre români, mai ales pentru pensionari, care postesc şi, din păcate, au venituri foarte mici. Mai mult, numeroşi cititori ai ziarului Libertatea au sunat la redacţie şi s-au plâns că în ultimele zile principalele produse de post din pieţe s-au scumpit.
Comercianţii speculează piaţa
“În această perioadă, comercianţii speculează cererea