Cei mai bogaţi oameni din România susţin că noile reglementări în domeniul muncii vor duce la flexibilizarea pieţei. Oamenii de afaceri prezenţi în „Forbes 500 Miliardari“ sunt de părere că actualul Cod al Muncii este prea restrictiv şi rigid. Noua lege însă îi avantajează pe salariaţii productivi şi oneşti.
Antreprenorii din România chestionaţi de „Adevărul" au răspuns la unison că sunt de acord cu varianta Codului Muncii pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament. Oamenii de afaceri prezenţi în topul „Forbes 500 Miliardari" sunt de părere că actualul Cod al Muncii este mult prea restrictiv, iar noua lege este bine-venită, întrucât, subliniază ei, vine în sprijinul activităţii economice.
Citiţi şi:
VIDEO Dezbatere Adevărul: Noul Cod al Muncii este prima măsură anticriză importantă luată de Guvernul Boc
Ovidiu Tender crede că noile reglementări vor avantaja atât companiile, cât şi angajaţii, care îşi vor găsi mai uşor de muncă. "Noul Cod al Muncii îi avantajează pe angajaţii harnici, productivi şi oneşti şi îi penalizează pe cei leneşi şi ineficienţi", spune omul de afaceri. Antreprenorul subliniază, totodată, importanţa modificării prevederilor legate de contractele de muncă, în contextul în care majoritatea angajatorilor, spune el, s-au plâns, de-a lungul anilor, de o rigiditate excesivă la acest capitol.
O probă mai lungă, o garanţie mai mare
Printre cele mai importante modificări ce urmează să fie aduse Codului Muncii vizează extinderea de la 24 la 36 de luni a perioadei pentru care pot fi încheiate contractele pe perioadă determinată şi creşterea de la 30 la 90 de zile a perioadei de probă pentru funcţiile de execuţie şi până la 120 de zile pentru poziţiile de conducere.
Majoritatea antreprenorilor sunt de acord cu prelungirea perioadei de probă, considerând că măsura este benefică pentru