Potrivit specialiştilor în nutriţie, sucurile sunt la fel de nocive ca fumatul şi reprezintă factorul de declanşare a obezităţii. Campania „Adevărul de Seară" privind alimentele cu efecte negative asupra sănătăţii umane a ajuns la un episod care impune schimbarea titlului de campanie din „Ştii ce mănânci?" în „Ştii ce bei?".
De această dată, vorbim despre sucuri, băuturi răcoritoare non-alcoolice care, potrivit specialiştilor în nutriţie, care reprezintă unele dintre cele mai dăunătoare produse pentru sănătate.
CITIŢI ŞI:
Campanie „Adevărul de Seară" Ştii ce mănânci?Chips-urile, un amestec de praf de cartofi şi chimicale
Obezitatea, favorizată de suc
Potrivit statisticilor, 80% din români consumă băuturi răcoritoare îmbuteliate cel puţin de trei ori pe săptămână. La birou, în timpul liber, când ies în oraş şi mai ales vara, când temperaturile sunt ridicate.
Campanie „Adevărul de Seară" Ştii ce mănânci? Legumele şi fructele sunt iradiate şi pline de substanţe toxice
Cantitatea de suc consumată pe cap de locuitor este de circa 40 de litri pe an, iar piaţa răcoritoarelor este una dintre cele mai profitabile din România.
Însă dincolo de cifre şi profituri se află o realitate îngrijorătoare: marea majoritate a sucurilor din comerţ sunt extrem de nocive pentru organism.
În afara faptului că au în reţetă ingrediente care sunt factori favorizanţi ai obezităţii şi bolilor de inimă, unele dintre ele dau chiar şi dependenţă, la fel ca alcoolul şi tutunul!
Toate aceste afirmaţii sunt confirmate de medicul diabetolog-nutriţionist Magdalena Moroşanu, specialist în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.
„Am să încep cu o remarcă privind izvorul epidemiei de obezitate. În urma multiplelor studii de specialitate, se pare că ar fi început de la aceste băuturi răcoritoare", spune doctoriţa.
Campan