Cercetătorii susţin că mai bine din 60% din populaţia planetei suferă de afecţiuni provocate în urma stresului prea ridicat. Oamenii de ştiinţă propun un top al alimentelor care, din punctul lor de vedere, contribuie la eliminarea stresului, potrivit healthy.kudika.ro.
Ciupercile. Fiind bogate în proteine ele oferă o masă săţioasă, dar în acelaşi timp cu aproape 400 de calorii mai puţin decât o masă care include şi carne. Se presupune că ciupercile joacă un rol important în prevenirea cancerului la sân şi ajută la stabilizarea nivelului de estrogen în rândul femeilor.
Orzul este cunoscut pentru puterea sa de a elimina colesterolul. Orzul hidratează tegumentele şi reglează tensiunea arterială.
Nuca este o surprinzătoare sursă de acizi graşi Omega 3. Acizii graşi Omega 3 sunt grăsimi care nu intră în categoria dăunător. Acizii Omega 3 sunt esenţiali pentru dezvoltarea şi sănătatea organismului uman şi care trebuie furnizaţi prin aport dietetic deoarece nu se sintetizează în corp.
Pastele care au la bază fibre (grâu, porumb, orz) sunt unele dintre cele mai indicate alimente pentru sănătatea ta. Chiar dacă foarte multe diete elimină pastele pentru conţinutul lor hipercaloric, cele care au la bază fibre sunt benefice şi trebuie consumate destul de des.
Arahidele şi untul de arahide. Grăsimile monosaturate (sunt bune) sunt mai mult decât prezente în untul de arahide, iar inima ta are nevoie de aceste grăsimi. Nu trebuie să exagerezi cu arahidele sau untul de arahide, dar puţin din fiecare ajută foarte mult la o sănătate perfectă.
Boabele de quinoa sunt mici şi relativ rotunde, de culoare alb-gălbuie. Quinoa este foarte hrănitoare, foarte sănătoasă, bogată în proteine şi, evident, lipsita de colesterol.
Laptele degresat conţine cei 9 nutrienţi esenţiali: calciu, foarte multe dintre vitaminele B şi de asemenea vitamina D, care joacă un