„200.000 de locuri de muncă ies din zona neagră” (Adevărul). „Codul Muncii negociat la două capete” (România Liberă). „Justiţia, eficientă când condamnatul va pierde tot ce a dobândit nelegal” (Evenimentul Zilei). „În România s-au greşit licitaţii de 9,5 miliarde de euro, în 2010” (Gândul).
Gândul anunţă că „pentru a evita un nou caz Sobaru, Parlamentul restricţionează accesul la şedinţa în care Boc îşi asumă răspunderea”. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a hotărât ca, din motive de securitate, la şedinţă să nu asiste decât ziariştii.
Adevărul publică în exclusivitate un interviu cu ministrul Botiş despre Codul Muncii. „200.000 de locuri de muncă ies din zona neagră, contractele pe durata determinată vor scoate din ilegalitate sute de mii de locuri de muncă”, a dat asigurări ministrul muncii. „După 6 luni ar trebui să se vadă rezultatele”, mai spune el.
Despre „Codul Muncii negociat la două capete” scrie şi România Liberă. Cine sunt patronatele şi pe cine reprezintă. „Câteva zeci de federaţii patronale pretind că reprezintă companiile româneşti în relaţia cu sindicatele şi cu statul, însă cei mai mulţi patroni nu ştiu exact cine şi cum negociază în numele lor. Cu toate acestea, Guvernul îşi bazează deciziile pe consensul obţinut în negocierile formale din Consiliul Economic şi Social. În realitate, patronatele din România reprezintă o încrengătură la fel de pestriţa şi conflictuala ca sindicatele”.
Evenimentul Zilei o citează pe prima pagină pe Laura Codruța Kovesi, procuror general al României: „justiţia – eficientă când condamnatul va pierde tot ce a dobândit nelegal. Fără modificarea Legii fundamentale, infractorii se pot bucura, după câţiva ani de detenţie, de averile obţinute ilegal”.
„Ce cred românii despre reţinerea preventivă de 48 sau 72 de ore?”. Gândul se ocupă de sondajul comandat de Ministerul public şi din car