Reprezentanţii Uniunii Social-Liberale (USL) Gorj nu ştiu cum să îşi împartă în mod egal cele nouă posturi de viceprimari PDL. Cei nouă trebuie demişi conform protocolului semnat la nivel naţional între liberali, conservatori şi pesedişti.
Teoretic, cele nouă posturi de viceprimar, ocupate în prezent de democrat-liberali, ar trebui să fie împărţite în mod egal între reprezentanţii PSD şi cei ai PNL.
În practică este însă imposibil ca un viceprimar să aibă adeziune la ambele partide, astfel încât PSD să primească 4, 5 posturi de viceprimar, iar PNL - 4,5 posturi de viceprimar. Liberalii consideră totuşi că li se cuvin cinci posturi de viceprimar în primăriile din judeţ, având în vedere că în Uniunea Social-Liberală mai este prezent un partid politic, respectiv Partidul Conservator.
Cine ia un viceprimar în plus?
Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, nu concepe ca partidul pe care îl conduce să iasă în dezavantaj în urma schimbării viceprimarilor PDL şi spune că va fi luată o decizie în acest sens numai după semnarea protocolului la nivel local, acţiune programată pentru 11 martie.
„Există un protocol care trebuie respectat de toată lumea. Dacă este prevăzută refacerea majorităţilor în consiliile locale, o să venim cu viceprimari din cadrul USL. Sunt sigur că o să găsim o formulă privind desemnarea viceprimarilor care să mulţumească partidele din USL, PSD şi PNL, la care se adaugă PC“, a declarat pesedistul-şef Florin Cârciumaru.
La rândul său, Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, este convins că liberalii vor primi cinci posturi de viceprimar.
„Analiza este făcută: PNL a ieşit cu cinci viceprimari şi PSD cu 4. Noi avem la Primăriile Runcu, Bumbeşti Jiu, Samarineşti, Aninoasa şi Peştişani. La Samarineşti e o problemă că majoritatea e alta, nu PSD şi PNL, dar vom vedea. Acolo va fi foarte greu de respectat protoco