Kiwi este o excelentă sursă de vitamina C, fibre, potasiu, magneziu, cupru şi vitamina E. Medicii nutriţionişti susţin că datorită conţinutului bogat în vitamina C, kiwi are proprietatea de a ameliora simptomele astmului şi de a preveni apariţia cancerului de colon, a bolilor cardiovasculare şi a diabetului. Totodată acest fruct este o sursă excelentă de fibre, care ajută la curăţarea colonului de toxine şi la reducerea apariţiei cancerului de colon. În plus, kiwi ajută la scăderea nivelului de colesterol "rău" din organism, fapt ce reduce semnificativ riscul producerii unui atac de cord.
Kiwi este recomandat şi persoanelor care suferă de insomnii, deoarece ajută la reglarea somnului. Mai mult, acest fruct reglează tensiunea arterială şi joacă un rol important în îngrijirea pielii, acesta putând fi folosit şi în tratamentele de frumuseţe.
De asemenea, fructul are un conţinut ridicat de vitamina A şi B6. Bogat în vitamina E, fructul protejează celulele organismului de acţiunea dăunătoare a radicalilor liberi.
Radicalii liberi sunt substanţe cu un caracter de reacţie ridicat care rezultă din metabolismul normal, dar şi în urma expunerii organismului la anumiţi factori din mediul înconjurator, precum fumatul sau radiaţiile ultraviolete. În acelaşi timp, kiwi conţine acid folic, fier, crom şi calciu.
Kiwi este o excelentă sursă de vitamina C, fibre, potasiu, magneziu, cupru şi vitamina E. Medicii nutriţionişti susţin că datorită conţinutului bogat în vitamina C, kiwi are proprietatea de a ameliora simptomele astmului şi de a preveni apariţia cancerului de colon, a bolilor cardiovasculare şi a diabetului. Totodată acest fruct este o sursă excelentă de fibre, care ajută la curăţarea colonului de toxine şi la reducerea apariţiei cancerului de colon. În plus, kiwi ajută la scăderea nivelului de colesterol "rău" din organism, fapt ce reduce semnif