Trupa cu nume revoluţionar, care cântă un rock cu influenţe orientale, a revenit pe scenă şi în studio după o pauză îndelungată. Recent, a demarat un turneu de două luni prin ţară.
De la începutul lunii ianuarie, Partizan - Adrian Pleşca (Artan - voce), Răzvan Moldovan (chitară, groove box, voce) Robin Proca (bas), Radu Moldovan (tobe) - este în studio, unde lucrează piese noi şi le readuce în memorie pe cele ale anilor ’80, printre care şi "Albele furtuni", "Becule" sau "La radio".
Certificatul de naştere al trupei a fost semnat în 2002. Din 2005, băieţii au luat o pauză, perioadă în care Artan a revenit la Timpuri Noi. Anul trecut, au revenit, "re-debutul" fiind consemnat la Festivalul Peninsula de la Târgu-Mureş. Momentul a fost marcat de aproximativ 30 de concerte în ţară.
Într-un interviu acordat EVZ, băieţii au demonstrat că nu şi-au pierdut umorul şi ironia, fie că au vorbit despre publicul care nu i-a uitat, fie despre istoria trupei sau despre România.
EVZ: Care e povestea Partizan?
Artan: Este povestea unor tineri din teritoriu îndrăgostiţi de frumos. Răzvan şi Artan, cum stăteau ei în Tico, au gândit un concept post punk plus reggae oriental, la care se adaugă anul 2001. Încet-încet au apărut şi primii colegi, drăguţi, care au pus cu voioşie umărul la efortul comun de consolidare a unui proiect artistic inedit. Însă lucrurile s-au schimbat cu timpul, iar astăzi Partizan înseamnă abnegaţie, entuziasm, profesionalism. Toată lumea care ne iubeşte ne apreciază şi viceversa.
Care este mesajul piesei "Păpuşea masculină"? Este vorba despre o parodie a curentului "coca" (cocalar)?
E un mesaj de încredere în propriul talent. Ne-am gândit că trebuie să nu fie discriminare între sexe, mai ales că prima dată a fost "barbie", iar pentru a contrabalansa am creat păpuşea masculină.
Ce a fă