Sub sloganul “Delta moare, dar nu se predă!” în prezența unor înalți oficiali români, luni, 7 martie 2011 s-a desfășurat Simpozionul Naţional “Avem o Deltă. Cum procedăm?”, marcă a Asociației Salvați Dunărea și Delta (SDD). Aflat la cea de-a cincea ediție, evenimentul a avut loc în Sala Drepturilor Omului de la Parlamentul României, fiind organizat de SDD în parteneriat cu Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, cu susținerea Romtelecom.
Simpozionul “Avem o Deltă. Cum procedăm?” este o platformă de dialog și colaborare între toți factorii interesați (politicieni, reprezentanți ai Guvernului și ai instituțiilor publice centrale și locale, organizații neguvernamentale, membri ai comunităților locale și ai mediului de afaceri) cu scopul soluționării problemelor cu care se confruntă Rezervația Biosferei Delta Dunării.
Simpozionul a fost deschis de Liviu Mihaiu, președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta, cu o pledoarie pentru protejarea naturii. El a atenționat că civilizaţia depinde de salvarea speciilorși că renaturarea celor 80.000 ha din Deltă înseamnă o imensă, unică şi ultimă şansă de recuperare a biodiversităţii. Liviu Mihaiu a atras din nou atenția asupra necesității controlului pescuitului și aplicării legii în numeroasele cazuri de braconaj din Delta Dunării."Ce-am primit în schimbul eforturilor noastre? Vă spun eu: ni s-a spus că suntem niște dușmani ai poporului care pârâm la Bruxelles pentru niște plante de nisip sau pentru niște balauri verzipe pereți" a declarat Liviu Mihaiu.
În cadrul simpozionului s-a lansat „Delta Warning Report” primul raport de analiză instituțională și a politicilor publice referitoare la Rezervația Biosferei Delta Dunării.
Ca urmare a analizei a rezultat că ARBDD, instituția special înființată odată cu declararea Rezervaţiei Bio