SRI a interceptat mai mulţi ofiţeri de la Serviciul Permise Auto Bucureşti care erau suspectaţi că ar lua mită. Patru subofiţeri, 18 instructori auto şi 22 de elevi au fost trimişi în judecată pentru corupţie în dosarul obţinerii frauduloase a 220 de carnete de conducere în Bucureşti.
„Instructorul mi-a cerut 250 de euro pentru a-i da poliţistului examinator de la proba de traseu", scria una dintre eleve, într-un denunţ făcut la Parchet, la 29 iunie 2010. Trei investigatori sub acoperire au fost infiltraţi să-şi ia permisul, iar telefoanele celor implicaţi au fost ascultate cu mandat de la judecător.Unul dintre instructorii auto denunţaţi,Victor Oancea, o asigură pe o tânără: „Trebuie să stai liniştită, să nu-ţi faci probleme, că eu am avut şi astăzi, am şi mâine pe altul. Deci, eu am pe cineva, nu se pierd banii! Deci, nu se pierd banii! Dar noi mergem la sigur! Ai înţeles?".
„Atenţii" pentru poliţişti
Procurorii din cadrul Parchetului Capitalei au descoperit că instructorii luau mită pentru proba de traseu de le elevi şi-i dădeau mai departe agenţilor de poliţie. Ofiţerii superiori închideau ochii la şpaga primită de subordonaţi, de regulă sume cuprinse între 200 şi 500 de euro, în funcţie de pilă. Agentul de poliţie Florentin Gabriel a fost interceptat de SRI atunci când îi spunea, la telefon, unuia dintre superiorii săi, comisarul-şef Petru Niculae, că un instructor îi va aduce nişte „flori". "Vezi că vine finu' pe la tine să-ţi aducă din partea mea pentru nevasta-ta nişte flori... Nişte flori, c-a fost ziua ei...Ăla cu părul des... Ăla cu părul creţ."
„M-am dus la stăpânire"
În cazul comisarului Stelian Bălşanu, SRI a interceptat o convorbire telefonică între fiul acestuia, Bogdan Bălşanu, şi unul dintre instructori, Marius Voinea, privind confuzia nume-prenume a elevului Petre Popescu. „Avea dreptate ăla bătrân, invers e... ca