Iar m-am enervat. Am făcut riduri de la atîtea tîmpenii elaborate cu grijă de parlament. De cînd cu Băsescu s-a instaurat chiar un soi de victimizare – parlamentarii sînt apărătorii democraţiei şi alte prostii din astea. Problema e că sînt foarte greu de controlat, de tras la răspundere aceşti oameni baricadaţi în Casa Poporului.
Avem o majoritate în parlament care se pretinde un fel de dreapta (zic “un fel” pentru că există şi struţocămila lui Oprea pe acolo). Vin ideologii lor şi spun: statul asistenţial e o tîmpenie, să tăiem ajutoarele, la muncă cu toţii, azi îşi asumă un nou Cod al Muncii care flexibilizează prin ruperea coloanei vertebrale şi tot aşa. Ok, să zicem: dar atunci fiţi consecvenţi în nebunia asta. Nu-mi veniţi pe sub masă cu asistenţă electorală secondată de Biserică. E imoral faţă de banii publici, e supapă deschisă către
Deputaţii au adoptat marţi Legea privind parteneriatul între stat şi biserică, cu 254 de voturi pentru, 7 împotrivă şi 5 abţineri. Legea prevede ca până la 80% din banii necesari proiectelor de asistenţă socială derulate de biserică să fie suportaţi de la bugetul de stat, restul de 20% fiind acoperit, de către biserică, prin donaţii şi sponsorizări.
Principiile care stau la baza finanţării activităţilor sunt: libera concurenţă, eficacitatea utilizării fondurilor publice, transparenţa, tratamentul egal, cofinanţarea – de minimum 20% din partea solicitanţilor - implicarea comunităţii. De asemenea, se va asigura participarea tuturor cultelor şi asociaţiilor şi fundaţiilor, arată comunicatul.
Prin implicarea Bisericii, se oferă o soluţie complementară de suport social, în condiţiile în care este cunoscut deficitul de resurse la bugetul de stat, mai ales pe fondul crizei economice, a declarat Raluca Turcan, preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor.
Deputatul a precizat că iniţiativa, depusă