Din momentul în care află că sunt însărcinate, femeile încep să-şi facă tot felul de griji legate de copiii lor, fie că e vorba de sănătatea acestora sau de siguranţa financiară a viitorului lor. Asta susţine MSNBC, care a întocmit un clasament al celor mai frecvente 12 temeri ale părinţilor şi al modului în care acestea pot fi "vindecate".
1. "Bebeluşul meu se va opri din respirat în somn".
• Această teamă este legitimă, deoarece sindromul morţii infantile subite (SIDS) omoară 2.250 de bebeluşi în fiecare an, în SUA. Dar MSNBC susţine că riscul ca bebeluşul să fie expus acestei boli scade cu 50% dacă urmezi câţiva paşi simpli: pune bebeluşul să doarmă pe spate; nu-l acoperi cu mai mult de o pătură şi nu pune mai mult de o pernă în pat; nu dormi cu bebeluşul în pat (deoarece creşte riscul de moarte prin sufocare). Oricum, susţin medicii, riscul de SIDS scade considerabil după vârsta de 6 luni şi dispare după un an.
2. "Mi-e teamă că nu vom avea bani să ne trimitem copilul la facultate"
• Analiştii financiari le sugerează părinţilor să strângă bani din timp pentru educaţia copiilor lor (poate chiar de când se nasc aceştia). Apoi, dacă nimeni nu "umblă" la contul respectiv, dobânda va fi foarte mare în momentul în care copilul va avea vârsta de a intra la facultate. Plus că în ajutorul stundeţilor vin bursele (de merit sau sociale).
3. "Mă tem că fostul meu soţ îmi va răpi copilul"
• În fiecare an, peste 200.000 de copii sunt răpiţi de unul dintre părinţi (în caz că aceştia sunt divorţaţi sau în pragul divorţului). Situaţia se poate rezolva foarte simplu, dacă părinţii sunt de acord de la bun început să apeleze la un centru de protecţie a copiilor.
4. "Mă tem că bebeluşul meu ar putea deveni autist"
• E adevărat că autismul afectează unul din 70 de băieţi şi una din 280 de fete, dar în general se îmbolnăvesc doar copiii