„A te uita la televizor a devenit nu doar în România o aventură asumată pe risc propriu. În timp ce mare parte din televiziunile româneşti continuă să manipuleze, politic, grosolan, când nu mint de-a dreptul de să-ngheţe apele, ori de câte ori trebuie asasinat în efigie Traian Băsescu – şi el trebuie ‚asasinat’ permanent şi sistematic – unele din cele occidentale nu se lasă nici ele”, se arată într-un articol publicat de Deutsche Welle.
„Varii posturi apusene scornesc şi manevrează mai subtil, dar nu mai puţin periculos. Plăsmuirile lor, întotdeauna pernicioase pentru sănătatea mintală a maselor care cască gura la micile ecrane, sunt adesea apolitice şi comerciale”, remarcă autorul.
El adaugă: „Ce nu face un canal sau altul pentru un record de audienţă, pentru o felie mai groscioară de market share, pentru o coşcogeamitea cotă de piaţă, care să taie în fine răsuflarea concurenţei şi să deschidă cât mai larg băierile pungilor patronilor, înnebunind departamentele lor de PR?”.
„În fond, ce i se poate reproşa unei emisiuni în care mii de tineri se înghesuie în aparenţă să-şi dispute supremaţia în materie de talent muzical sau coregrafic? Nimic! Nici faptul că e vorba, la urma urmei, de un concurs de sex-appeal şi frumuseţe nu ar fi, în sine, nimica rău, dacă producătorii acestor emisiuni nu şi-ar cosmetiza marfa, astfel încât adevărata ei natură să fie cât mai greu recognoscibilă”, se exemplifică în editorial.
„Cruzimea cu care moderatorii, nişte nulităţi intelectuale, moral handicapate, insistă să-i trateze pe candidaţii eşuaţi, ca şi cum ar fi gladiatori, cărora publicul le cere, intempestiv, moartea, spune totul despre gusturile gloatei, satisfăcute de astfel de emisii”, constată autorul, concluzionând: „Trist e, că nu e nimic de făcut. În democraţie, oricine are dreptul inalienabil de a se lăsa tembelizat”.
„A te uita la televizor