În data de 25 ianuarie 2010, la Curtea de Apel Braşov, în mare tăcere, s-a judecat procesul de faliment (dosarul nr. 411.3/62/25.01.2010) al societăţii de stat Conpet. Fără ştirea angajaţilor şi, mai ales, fără ca Ministerul Economiei şi Finanţelor (acţionarul majoritar al societăţii) să aibă habar.
Conpet este cea mai mare companie de stat de interes strategic care operează sistemul naţional de transport al petrolului şi produselor petroliere, ea făcând parte din sistemul de securitate al României. Aşadar, falimentarea VOITĂ, la comandă politică (pentru că ce altceva poate fi trecerea în insolvenţă a unei societăţi de stat care era - conform datelor oficiale - mai mult decât profitabilă?), se încadrează cu succes în subminarea cu premeditare a industriei petroliere şi, implicit, a economiei româneşti?
Ce vor spune reprezentanţii azeri din GUAM şi SOCAR despre falimentul fulger al Conpet, Azerbaidjanul pompând, din 2008 încoace, peste trei miliarde de euro în Conpet pentru a realiza proiectul Pan-European Oil Pipeline (PEOP), oleoductul care trebuia să fie construit pe ruta Constanţa-Trieste? Va rămâne Azerbaidjanul doar cu câteva sute de kilometri de conducte construite până în prezent doar pentru că un oarecare şef de campanie al Robertei Anastase (Claudiu Coleşiu, coincidenţă sau nu, chiar fostul director general al Conpet) a cerut el însuşi, în calitate de preşedinte al AGA (pe lângă creditorii înscrişi la masa credală) - aşa cum este reliefat în dosarul de insolvenţă 411.3/62/25.01.2010 - http://www.incomodph.ro/ falimentul societăţii pe care a condus-o? Culmea este că cel puţin în documentele oficiale, Conpet era profitabilă?Conform Legii Siguranţei Naţionale, Coleşiu, dacă va fi găsit vinovat, este pasibil de 25 de ani de închisoare pentru încălcarea siguranţei naţionale prin subminarea cu premeditare a industriei petroliere.
Falimentul Con