În doar şase luni de la înfiinţare, şcoala clujeană de fotbal asigură condiţii moderne de pregătire, mult peste ce există în majoritatea centrelor echipelor de Liga I.
Clujul are una dintre cele mai tinere şcoli de fotbal din România, cu nişte condiţii de pregătire însă la care alte centre de copii şi juniori cu vechime doar visează. În luna septembrie 2010, fostul jucător al celor două rivale locale, CFR şi Universitatea Cluj, Adrian Truşcă, ajutat de către Tiberiu Poraczky, şi el CFR-ist şi, mai apoi, „U"-ist, a pus bazele şcolii „Luceafărul".
Din mai nimic, doar un teren şi câteva mingi, în decurs de şase luni această şcoală beneficiază de condiţii şi metode de pregătire care stârnesc invidia multor centre de copii şi juniori ale echipelor din Liga I. „Am început totul de la zero practic. Cu ajutorul domnului Marius Stan, unul dintre sponsori, am avut un teren la dispoziţie, am aşezat câteva mingi la centru şi ne-am uitat după copii pe stradă, pe care i-am invitat să schimbăm câteva pase. Apoi am luat la rând agenda telefonică şi am sunat diferiţi prieteni, după care, cu timpul, am început să împărţim fluturaşi prin şcoli. Prin aceste mijloace am reuşit, după şase luni, să avem la antrenamente peste 100 de copii", povesteşte Adrian Truşcă.
Antrenamente live video
Şcoala Luceafărul este compusă din nouă grupe de copii şi patru antrenori. La cea mai mare grupă evoluează jucători născuţi în anul 2000, iar grupa născută în 2005 reprezintă mezina şcolii. Alături de Truşcă şi Poraczky, Marian Sergiu şi David Stan se mai ocupă de antrenamentele unor copii care se pot considera norocoşi. „La alte astfel de centre există antrenori care nu ştiu să-i înveţe pe copii să dea o pasă corect. Aici avem antrenori federali, cum este Poraczky, avem antrenori cu experienţă de la care copiii au serios de învăţat.
În plus de asta, faţă de alte şcoli, noi a