Propunerea legislativa a PSD care prevede ca presedintii, vicepresedintii, secretarii si trezorierii federatiilor si confederatiilor sindicale sa nu mai fie obligati sa depuna declaratii de avere si de interese, asa cum prevede, in prezent, Legea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), a fost scoasa in mod "misterios" de pe ordinea de zi a Senatului. Desi se afla in Senat din noiembrie 2010, votul pe actul normativ a fost amanat in repetate randuri. Intrebati de HotNews.ro de ce nu apare legea pe ordinea de zi, dupa cum ar fi fost firesc, senatorii au ridicat din umeri.
Propunerea legislativa in cauza a fost initiata de opt deputati PSD si stipuleaza ca se abroga articolul din Legea ANI care se refera la obligativitatea presedintilor, vicepresedintilor, secretarilor si trezorierilor federatiilor si confederatiilor sindicale de a-si declara averea si interesele.
Proiectul legislativ a fost adoptat tacit in luna noiembrie 2010 de catre Camera Deputilor si a ajuns pe masa Senatului pentru a fi dezbatut si votat. Vezi aici parcursul legii in parlament.Legea care a trecut tacit de Camera Deputatilor nu poate trece la fel si de Senat, ea trebuind sa fie votata in plen.
In caz ca va fi adoptata, legea va merge spre promulgare la Presedintele Traian Basescu. Promulgarea se face in termen de cel mult 20 de zile de la primire. Inainte de promulgare, Presedintele poate cere Parlamentului, o singura data, reexaminarea legii.
Actul normativ a fost dezbatut in plenul Senatului pe 23 februarie si de atunci a fost inscris pe fiecare ordine de zi a plenului pentru votul final. La sedinta de luni, 7 martie, propunerea legislativa a fost trecuta pe ordinea de zi la punctul 17. Sedinta plenului s-a oprit la punctul 15, "urmand ca miercuri sa dezbatem si sa votam in continuare punctele ramase", dupa cum declara si presedintele Senatului Mircea Geo