Combinaţia cifrelor de la mobilul lui Susic te duce cu gândul lavedetele mioritice. Atitudinea, disponibilitatea şi spusele indicăaltceva. Preţ de câteva minute, cât a durat convorbirea,selecţionerul Bosniei ni se înfăţişează prin intermediul unei vocirăguşite, dar prietenoasă, ca un tip relaxat, stăpân pe sine şi pesituaţie. Evită elegant să dea verdicte şi nu acceptă ideea cămeciul de la Zenica e capital. Are un cult pentru Franţa şifrancezi. Explicabil, a jucat, a trăit şi s-a format acolo. Plus căle vorbeşte limba cu un pronunţat accent de parizian. A împrumutatşi ceva din superioritatea lor nativă. În acest context nu are cumsă ne mire prietenia declarată cu francofilul nostru, LoţiBölöni.
Domnule Susic, vă sunăm din România ca să discutămdespre ceea ce, pentru noi cel puţin, este meciulprimăverii.
Sigur, cu plăcere. De altfel sunt pe subiect, pot spune. Vă daţiseama că numai despre asta vorbesc şi eu în această perioadă.
Şi? Vorbiţi de rău sau de bine despreromâni?
Respect foarte mult fotbalul românesc şi nu o spun din complezenţă,să ştiţi. Aveţi, prin tradiţie, jucători foarte buni şi sunteţicapabili de meciuri foarte, foarte bune. România, în zi bună, poatesurprinde orice adversar. Deci, aşteptăm meciul cu nerăbdare. Nu netemem de voi, dar vă respectăm.
Vă referiţi la actuala echipă naţională sau e o remarcăgenerală?
Eu am tot revăzut un meci jucat, dacă nu mă înşel, în urmă cu patruluni. 1-1 cu Italia e un rezultat bun pentru orice echipă. Cu atâtmai mult dacă vine după o evoluţie cum a fost cea de atunci. Deci,da, mă refer la echipa de acum.
"DoarFranţa s-a desprins"
În România, jocul de la sfârşitul lunii este privit cafiind unul de totul sau nimic. În sensul că, dacă nu câştigă,selecţionata noastră va trebui să se recunoască ieşită dincalculele calificării.
Eu văd lucrurile altfel.