Pe 26 martie, de la 20:30, aproape 50 de oraşe din România vor stinge luminile timp o oră, alăturându-se campaniei Earth Hour (Ora Pământului n.r.), eveniment global, la care vor participa sute de milioane de oameni din peste 5.000 de oraşe de pe glob, anunţă organizaţia WWF, care a iniţiat şi coordonează campania de cinci ani de zile. Sursa: Octavian Cocolos
Acum cinci ani, oraşul australian Sydney stingea lumina timp de o oră. La scurt timp, iniţiativa WWF s-a transformat într-o campanie globală la care au aderat 128 de ţări. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2009, aproape un miliard de oameni din peste 4.100 de oraşe de pe mapamond au stins lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice.
În 2010, 4500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile.
Noutatea ediţiei de anul acesta o constituie platforma specială 60+, care permite susţinătorilor Earth Hour să împărtăşească idei, poveşti sau planuri despre cum aleg să îşi reducă impactul negativ asupra planetei.
„În acest an, Ora Pământului ne îndeamnă la acţiune. Dincolo de gestul simbolic de a stinge lumina şi de a ne alătura, în fapt şi în spirit milioanelor de oameni care aleg astfel să onoreze planeta care ne susţine viaţa, suntem provocaţi să schimbam ceva în modul în care trăim. Şi să o facem începand de acum. Apa, energia, mâncarea, maşina, toate sunt lucruri pe care le folosim zilnic şi al caror impact îl putem modifica. Fiecare om, fiecare companie, fiecare oraş care participă la Ora Pământului poate contribui la această schimbare”, a declarat Luminiţa Tănasie, Directorul WWF în România.
Până pe 26 martie, platforma Beyond the Hour, accesibilă şi de pe www.earth-hour.ro, site-ul campa