Numai în luna februarie 2011, Registrul Auto Român Giurgiu a omologat 24 de instalaţii cu Gaz Petrolier Lichefiat, adică aproape triplu faţă de februarie 2010, când au omologat doar şapte.
Din cauza creşterii preţului carburanţilor, mulţi conducători auto giurgiuveni îşi monteză pe maşini instalaţii de alimentare cu Gaz Petrolier Lichefiat (GPL). Şoferii aleg această variantă, datorită faptului că gazul lichefiat este un combustibil care are un preţ relativ scăzut 2,7 lei pe litru, aproape jumătate din preţul benzinei, care a ajuns la aproape 6 lei pe litru.
Benzina costă dublu decât GPL-ul
Florin O. este unul dintre giurgiuvenii care deţine o instalaţie GPL. Acesta şi-a cumărat o maşină în urmă cu trei ani, care avea deja montat un astfel de sistem. “Până în prezent am economisit cam jumătate din suma de bani pe care aş fi plătit-o în mod normal pe benzină. Anul trecut am fost la mare şi am alimentat combustibil de aproximativ 1,6 milioane lei. Dacă băgam benzină plăteam aproape dublu” ne mărturiseşte Florin.
Specialiştii în service auto sunt de părere că instalaţia GPL este o alegere bună, deoarece componentele acesteia sunt supuse unor verificări severe, fiind omologate internaţional. În ceea ce priveşte preţul unei instalaţii acesta variază între 450 şi 500 de euro, iar pentru omologarea RAR este nevoie de încă 146 de lei. “Rezervorul este realizat dintr-un material special tratat chimic pentru a evita fisurile în cazul producerii unui accident şi este dotat cu un grup de supape care împiedică umplerea rezervorului cu mai mult de 80%din capacitate” a spus pentru “Adevărul de Seară” Costel C. inginer în cadrul unui service auto din Giurgiu.
RAR-ul omologhează maşinile care au instalaţii GPL
Reprezentanţii Registrul Auto Român (RAR) consideră că montarea unei instalaţii GPL este utilă numai pentru a face eco