Robert Man este maestru în arta culinară, încântă clienţii unui hotel din Poiană şi promovează gastronomia sănătoasă. Robert Man, împreună cu maestrul Dumitru Burtea, au reprezentat România, la Forumul Culinar Concepţii 2011 Euro-Toques din Bulgaria.
De 21 de ani de când a prins „gustul" artei culinare, braşoveanul Robert Man a reuşit să demonstreze că este un bucătar desăvârşit. Cea mai recentă performanţă a sa este participarea la demonstraţia de gătit Forumul Culinar Concepţii 201 Euro-Toques, desfăşurat pe 22-23 februarie, în capitala Bulgariei.
Promovarea alimentelor patriei
Scopul forumului european a fost promovarea gastronomiei sănătoase, realizând preparate doar pe bază de ingrediente naturale. În plus, „materialele" folosite trebuiau să fie doar acelea care se cultivă şi se dezvoltă pe pâmânt românesc. Astfel, materia primă a bucătarului a reunit carnea de căprioară, alunele de pădure, sfeclă, sparanghel, trufe din Carpaţi şi şalău din Delta Dunării. Într-un spectacol de 30 de minute braşoveanul a prezentat şi preparat două reţete inedite.
Rulou de căprioară cu trufe din Carpaţi
„Am ales să prezentăm un rulou de căprioară montat pe mousse de legume cu alune de pădure şi sos vânătoresc aromat cu trufe din Carpaţi. Al doilea preparat a fost un duet de file de şalău şi mousse de raci cu petale de sfeclă roşie, vârfuri de sparanghel şi sos verde. Am păstrat ingredientele specifice României, prin care am încercat să le facem cunoscută bucătăria româneacă membrilor celor 18 ţări participante", a mărturisit maestrul bucătar.
Duet de file de şalău cu vârfuri de sparanghel
În urma schimbului de experienţă din Bulgaria, maestrul braşovean în arta culinară a fost impresionat de ingeniozitatea colegilor. „Au fost deosebit de interesante preparatele din bucătăria moleculară. De asemenea, co