Dacă eşti evitat în mod constant de colegi şi de şefi, dacă îţi sunt vânate cele mai mici greşeli sau dacă nu mai primeşti sarcini noi de făcut, este cazul să-ţi faci griji pentru jobul tău.
"Nu e cazul să intri în panică, dar e mai bine să vezi anumite semne din timp şi să încerci să schimbi ceva", spune Rusty Rueff, director şi expert în carieră la Glassdoor.com.
Consultantul în resurse umane a întocmit o listă de indicii care anunţă concedierea. Dacă sunt valabile şi în cazul tău, nu mai sta pe gânduri, iniţiază o discuţie directă cu managerul tău şi arată-i că vrei să munceşti mai mult şi mai bine.
1. S-a produs o schimbare în atitudinea şefului în ceea ce te priveşte. Nu este întotdeauna un semn decisiv, dar ar trebui să te pună pe gânduri. Dacă şeful tău nu mai este la fel de prietenos ca în trecut, ci îţi dă mereu senzaţia că nu e mulţumit de prestaţia ta, este cazul să te gândeşti dacă nu s-a luat o decizie neplăcută în privinţa ta.
2. Ai prea mult timp liber dintr-o dată. Cel mai obişnuit comportament al unui manager care ştie că urmează să fie concediat un angajat este să-l evite în mod constant. Un alt comportament tipic este să nu-i mai dea sarcini noi de făcut.
3. Nimeni nu mai vorbeşte cu tine despre planurile de viitor. Dacă în aceeaşi perioadă a anului trecut erai băgat în şedinţe lungi despre bugete, conferinţe anuale, planuri de afaceri sau planuri de producţie iar acum nimeni nu te mai întreabă de nimic, s-ar putea ca unii să ştie că prezenţa ta în firmă "ţine de trecut".
4. Ţi se caută nod în papură. Din momentul în care intri în vizor pentru concediere, managerii încep să-ţi vâneze cele mai mici greşeli, pentru a-ţi întocmi un dosar de "necorespundere profesională" sau pur şi simplu pentru a te convinge că e mai bine să-ţi cauţi un alt job.
5. Eşti evitat de omul de încredere al managerului. Potrivit lui Ru