Steliana a fost îndrăgostită de cântec toată viaţa, dar abia în anii 2000 a debutat la televiziune şi a început să scrie versuri pe care le-a pus pe melodii populare.
Încă din şcoala generală Steliana s-a făcut remarcată cu vocea sa la diverse serbări iar la 17 ani, după ce a intrat în învăţământ ca educatoare, a activat în cadrul căminelor culturale din Valea Teilor, Agighiol şi Valea Nucarilor, atât în formaţia de dansuri, cât şi în cea de teatru dar şi ca solistă.
Teatru în tinereţe
În 1965, Steliana a obţinut primul premiu cu echipa de teatru, atunci când trupa de la căminul cultural din Valea Nucarilor a câştigat locul II pe ţară la Bienala I.L. Caragiale, cu piesa de teatru „Inima unei femei“ de Tiberiu Vornic. „Dar pasiunea mea a rămas cântecul. Am participat la diverse evenimente şi spectacole de-a lungul anilor, dar abia acum la vârsta a treia, am început să compun versuri pe care le-am aşezat pe melodii şi au ieşit cântece foarte frumoase“, îşi aminteşte Steliana.
Debut în televiziune În anul 2002 a apărut şi la televiziune în cadrul emisiunii „Debut 50 plus“ de pe TVR 1, prezentată de Ion Besoiu, unde a avut-o ca invitată pe Elena Roizen. „Alături de dânsa am cântat Hai, Dunărea mea!, ne-am împrietenit şi aş putea spune că dânsa mi-a dat curajul să-mi imprim vocea pe CD-uri. Neavând drept de autor, deoarece taxele sunt foarte mari, m-am mulţumit să le ascult împreună cu cunoştinţele mele, fără a le comercializa“, spune Steliana. O a doua apariţie la televiziune a avut-o în 2006, la Etno TV când a cântat cinci melodii în cadrul emisiunii „Casa Etno-i primitoare“. În luna ianuarie a anului trecut, de Ziua Unirii, a participat la festivalul „De dragoste, de neam, de ţară“ de la Suceava, unde a cântat o doină compoziţie proprie, dedicată Elenei Roizen, îndelung aplaudată de public. „Plecarea dintre noi a acestei mari interprete a cântec