Comisia Zonală a Monumentelor Istorice din Bucureşti-Ilfov a stabilit, printr-o decizie irevocabilă, că Hala Matache şi alte două monumente istorice nu pot fi demolate. Hotărârea reprezintă un succes pentru mai multe organizaţii neguvernamentale, care au protestat faţă de intenţia primăriei de a demola şi reconstrui mai multe clădiri-monument, între care şi Hala Matache, în vederea construirii diametralei care va lega nordul de sudul capitalei pe axa Buzeşti-Berzei-Uranus.
Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, spune că „este total exclus ca monumentele să fie demolate şi ulterior reconstruite. În cazul în care primăria optează pentru translatarea cu pământul de sub ele, acest lucru se poate face, numai că trebuie să se revină din nou la ministerul culturii pentru un aviz în acest sens.
Cu atât mai absurdă devine situaţia cu cât deja s-au demolat 50 de case pentru un proiect care aflăm acum că este compromis”, a precizat Nicuşor Dan. Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul mai avertizează că o eventuală încălcare a deciziei Comisiei de către primăria capitalei este pasibilă de o condamnare penală.
Vă reamintim, mai multe organizaţii neguvernamentale au protestat faţă de intenţia primăriei de a demola şi reconstrui mai multe clădiri-monument, între care şi Hala Matache, în vederea construirii diametralei care va lega nordul de sudul capitalei pe axa Buzeşti-Berzei-Uranus. Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, intervievat de Lea Berzuc
Comisia Zonală a Monumentelor Istorice din Bucureşti-Ilfov a stabilit, printr-o decizie irevocabilă, că Hala Matache şi alte două monumente istorice nu pot fi demolate. Hotărârea reprezintă un succes pentru mai multe organizaţii neguvernamentale, care au protestat faţă de intenţia primăriei de a demola şi reconstrui mai multe clădiri-monument, între care şi Hala Mat