Studiază vioara de când avea şapte ani, iar folcolrul autentic a fost întotdeauna pe palcul său, având acum posibilitaatea să îl promoveze cu Ansamblul Muguraşul din care face parte.
NĂSCUT. 22 noiembrie 1993 la Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Este elev în clasa a IX-a la Liceul de Artă din Râmnic.
IDEALURI. Îşi doreşte să intre la Conservator şi să ajungă violonist la Filarmonica din Bucureşti.
Pentru că a îndrăgit muzica foarte mult, Gabriel a decis să meargă la Liceul de Artă pentru a putea să aprofundeze studiile. „Din clasa I studiez la Liceul de Artă şi am ales vioara pentru că mi s-a părut un instrument extraordinar. Am îndrăgit vioara şi datorită faptului că sora mea mai mare a studiat vioara în urmă cu mai mulţi ani şi a fost un exemplu pentru mine", povesteşte Gabriel Buşescu. Elevul spune că primele ore de muzică i s-au părut extraordinar de grele, dar cu timpul s-a obişnuit şi nu ar mai renunţa la muzică pentru nimic în lume. „Profesorul meu domnul Ilie Grigore m-a fost alături şi m-a îndrumat în aşa fel încât să prind cât mai uşor tainele acestui instrument. Cel mai greu a fost până m-am acomodat cu poziţia viorii, până am învăţat notele, dar şi până ce am reuşit să cânt corect", îşi aminteşte elevul. Gabriel face parte şi din taraful „Muguraşul" condus de dirijorul Petrică Sima, profesor de vioară. „În urmă cu trei ani, domnul profesor Petrică Sima m-a cooptat în ansamblu. Aici avem posibilitatea să facem repetiţii după cursuri şi astfel putem promova originalitatea şi folclorul adevărat", completează Gabriel Buşescu.
A renunţat la dans pentru vioară
Tânărul spune că îi place să cânte folclor din toate zonele ţării, însă preferatele sale sunt melodiile specifice zonei Oltenia. De-a lungul timpului, Gabriel a participat alături de colegii săi din Ansamblul Muguraşul la foarte multe concursuri şi festivaluri d