Înalta Curte a decis irevocabil că Dan Voiculescu a fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix", confirmând asfel decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB). Liderul conservatorilor intenţionează să atace hotărârea la CEDO: "Este un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor. Procesul va continua la CEDO! Decizia ICCJ îmi oferă posibilitatea de a prezenta acest dosar în faţa unei instanţe europene, absolut independente, care se plasează în afara oricărei suspiciuni".
Prima sentinţă în procesul lui Dan Voiculescu a fost pronunţată de CAB în februarie 2010. "Reclamantul, contrar susţinerilor sale, a fost recrutat în vederea colaborării cu numele conspirativ «Mircea» în anul 1970 de către ISMB, în considerarea posibilităţii informative ca şi translator de limba germană al echipei de hochei a Norvegiei, urmărindu-se furnizarea de informaţii cu privire, pe de o parte, la cetăţeni străini pe linie de CNEFS (Consiliul Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport), iar, pe de altă parte, la cetăţeni străini de la ASE, în anul 1971 propunându-se scoaterea din reţea întrucât nu vine des în legătură cu cetăţeni străini", se arată în motivarea CAB. Ulterior, în perioada 1973 - 1975, Voiculescu ar fi semnat note cu numele conspirativ "Felix".
Potrivit instanţei, în 1975 s-a propus încetarea colaborării cu Dan Voiculescu pentru că acesta intrase în Partidul Comunist Român (PCR) şi nu exista un obiectiv pe lângă care să fie folosit, însă legătura este reluată pentru rezolvarea unor probleme pe linie de muncă în cadrul Comerţului exterior, dar cu menţiunea de a se avea în vedere caracterul nonconformist al acestuia. "De asemenea, pe parcursul anilor, organele fostei poliţii politice au urmărit activitatea reclamantului, informându-se cu privire la caracterul nonconformist al acestuia, ce se concr