Corina Mateiciuc, Iaşi. Păstrăvul este un peşte care se poate pregăti şi la cuptor. Pentru şase persoane aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 6 păstrăvi potriviţi, 3 morcovi mari, 4 cepe, 4 roşii, o jumătate cană de ulei, o cană vin alb, sare, piper, 12 boabe de ienibahar, busuioc uscat sau foaie de dafin, după gust. Preparare: Curăţaţi şi tăiaţi capetele păstrăvilor, îi spălaţi, apoi îi tăiaţi în jumătăţi pe lat, îi ungeţi cu ulei şi îi presăraţi cu sare, piper şi puneţi în fiecare bucată câte o boabă de ienibahar. Curăţaţi morcovii şi cepele. Tăiaţi rondele subţiri morcovii şi fideluţă cepele. Roşiile le tăiaţi rondele. Puneţi într-un vas ceapa şi morcovii, presăraţi puţină sare şi piper, stropiţi cu puţin ulei şi puţin vin, apoi amestecaţi uşor. Într-o tavă adâncă turnaţi uleiul rămas, puneţi morcovii cu ceapa, montaţi o parte din rondelele de roşii, pudraţi cu sare, montaţi bucăţile de peşte peste legume, montaţi restul de roşii peste peşte, turnaţi vinul, presăraţi puţin busuioc şi puţină sare.
Daţi la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru mai mult de o oră. Încercaţi cu furculiţa dacă legumele sunt bine coapte. Serviţi cu garnitură de orez sau cartofi natur.
Corina Mateiciuc, Iaşi. Păstrăvul este un peşte care se poate pregăti şi la cuptor. Pentru şase persoane aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 6 păstrăvi potriviţi, 3 morcovi mari, 4 cepe, 4 roşii, o jumătate cană de ulei, o cană vin alb, sare, piper, 12 boabe de ienibahar, busuioc uscat sau foaie de dafin, după gust. Preparare: Curăţaţi şi tăiaţi capetele păstrăvilor, îi spălaţi, apoi îi tăiaţi în jumătăţi pe lat, îi ungeţi cu ulei şi îi presăraţi cu sare, piper şi puneţi în fiecare bucată câte o boabă de ienibahar. Curăţaţi morcovii şi cepele. Tăiaţi rondele subţiri morcovii şi fideluţă cepele. Roşiile le tăiaţi rondele. Puneţi într-un vas ceapa şi