Incaşii au urcat în Anzi stânci de 70 de tone fără să fi avut la dispoziţie animalele de povară, roata, scrisul sau moneda. Să-i fi ajutat civilizaţii necunoscute? În Anzi consumi frunze de coca la greu, vracii folosesc poţiuni din pui de lama născuţi prematur şi mumificaţi, iar misterele incaşe sfidează ştiinţa omului modern.
CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!
În Lima am urcat într-un mmicrobuz maro, vechi de când lumea. Pe laterala dreaptă a maşinii scria cu litere italice, cu o culoare ce fusese cândva „verde lambada", jumătate din numele unei agenţii de turism. Vechea banchetă a maşinii cu arcuri deloc netede îmi bătucea fundul zdravăn.
Mai citeşte şi:
„Adevărul“ îţi prezintă cele mai frumoase 100 de ţări din lume
Am zis în gând mii de bogda -proste când am primit aprobarea să descalec exact acolo unde o făcuse şi faimosul conchistador Francisco Pizarro, cu jumătate de secol în urmă: în Plaza de Armas. Frumos, nimic de zis! Palatul Prezidenţial, Catedrala şi clădirile administrative datând din perioada dominaţiei spaniole impresionau prin nenumărate balcoane în stil maur şi arhitectura tip „hacienda".
Parfumul colonial era atât de intens şi de bine conturat, încât aveam senzaţia că fosele retronazale îmi erau inundate de savoarea unui vin roşu, persistent, cu postgust prelung şi arome în continuă schimbare. De prânz am mâncat într-un mall construit direct în ţărmul stâncos ce se înalţă deasupra falezei Pacificului. Vedere superbă... Am luat ceva tăiţei şi vreo două porţii de vită picantă (erau cam mici) de la un moş chinez desprins din filmele Kung Fu. Jap!, jap!
Urmaşii lui Pachacutec ne salută p Fotografii realizate de ciprian enea
Numai că al meu era chel în vârful capului, iar pletele îi atârnau mai mult din spate... De la Miki, ghida noastră, am aflat că Lima nu se poate dezvolta decât de-a lungul