Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului nu a mişcat un deget ca să verifice ce se întâmplă după privatizarea regiei de distribuţie a presei. Firma de stat a fost devalizată şi nu există vinovaţi.
Privatizată la finele anului 2003 de fosta guvernare Adrian Năstase, argument principal fiind situaţia dificilă, în care se găsea firma de stat - fantoma fostei reţele de distribuţie a presei Rodipet continuă să bântuie finanţele publice ale ţării. Cumpărătorul, afaceristul arab Hassan Awdi, a reuşit în cei şase ani scurşi de la privatizarea societăţii să golească de con¬ţinut firma de stat, lăsându-i doar câteva mii de metri pătraţi de teren. Singurul activ al Rodipet acum este suprafaţa celor 1.400 de chioşcuri pe care le mai are societatea.
Surprinzătoare însă este nu atât intenţia de devalizare a celei mai mari regii de distribuţie a presei, căci întotdeauna se găseşte o firmă dispusă să facă acest lucru, cât lipsa de reacţie a Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) în faţa jafului. Instituţia de stat nu a verificat în nici un fel cumpărătorul, Rodipet a ajuns falimentar, iar statul pierde 50 milioane de euro. Contractul semnat de fostul preşedinte AVAS, Ovidiu Muşetescu prevedea doar nişte penalităţi în cazul în care cumpărătorul vindea activele companiei de stat. Rezilierea putea avea loc doar dacă cumpărătorul, anume Magnar System Com Otopeni (deţinută de Hassan Awdi), disponibiliza personalul Rodipet.
Ca pomana să fie completă, pe lângă suma derizorie cerută de AVAS, respectiv 6 milioane de euro, Magnar System a primit şi pomeni fiscale. Datoriile Rodipet la bugetul de stat de 17 milioane de lei au fost convertite în acţiuni ce au revenit AVAS, iar acestea au fost vândute firmei Magnar System la nici mai mult, nici mai puţin, de unu la sută din valoarea acestora. Prin acest truc încă din start firmei lui Aw