Ai probleme cu inima, iar medicul te-a sfătuit să reduci consumul de sare ca să ții boala în frâu? Nu te întrista! Poți da gust mâncărurilor cu alte condimente. îți spunem noi ce să folosești ca să ai mereu pe masă preparate gustoase. Ai probleme cu inima, iar medicul te-a sfătuit să reduci consumul de sare ca să ții boala în frâu? Nu te întrista! Poți da gust mâncărurilor cu alte condimente. îți spunem noi ce să folosești ca să ai mereu pe masă preparate gustoase.
COAJA RASă DE PORTOCALă, de lămâie sau de lime este ideală, în loc de sare, în salate, sosuri și mâncăruri cu sau fără carne. Dă o aromă plăcută și in - tensă preparatelor.
PăTRUNJELUL și celelalte ierburi aromatice - coriandru, bu suioc, cimbru, men tă, tarhon, leuș tean - dau un gust atât de bun mân cărurilor, încât nici nu-ți vei da seama că lipsește sarea! Se folosesc atât proaspete (tocate mărunt și adăugate când mâncarea e aproape gata), cât și uscate. Pe lângă faptul că pot înlocui sarea, a ceste ierburi sunt surse de anti oxidanți, minerale și vitamine.
PIPERUL este un înlocuitor perfect pentru sare. Aroma și gustul iute intens, foarte plă cut, pot face ca absența sării să devină insesizabilă.
PUDRA DE ARDEI IUTE, chimenul, scorțișoara, cuișoarele, boabele de muș - tar și nucșoara pot da un gust deosebit mâncă ruri lor, așa că folo seș te-le cu în credere în loc de sare.
CEAPA, usturoiul și ghimbirul sunt so - luții ideale pentru cei care vor să scadă consumul de sare. Acestea dau un plus de gust și de aromă mâncărurilor.