Câţiva dintre cei mai importanţi actori britanici de comedie s-au reunit în pelicula „Made in Dagenham", despre mişcarea sindicală fără precedent, care a dus la obţinerea drepturilor egale între femei şi bărbaţi.
Spre deosebire de Europa Continentală, unde mişcarea feministă a fost susţinută de militante precum Simone de Beauvoir şi Virginia Woolf, ale căror scrieri despre condiţia umilitoare a femeii în societatea modernă au avut o mare influenţă în epocă, în Marea Britanie emanciparea a avut loc mai ales prin iniţiativa oamenilor simpli. În 1968, la uzinele Ford din Dagenham o muncitoare mărunţică, soţie şi mamă, reuşeşte să impună un salariu egal pentru femei şi bărbaţi.
Fără discriminare la locul de muncă
Muncitoarele de la fabrica Ford din Dagenham, Marea Britanie, intră în grevă, în 1968, nemul¬ţumite de condiţiile de lucru şi de salarii. La fabrica Ford din Europa lucrau 187 de femei, sarcina lor fiind husele din piele pentru banchete, croite şi cusute la maşini speciale. Condiţiile erau dificile, femeile fiind nevoite să lucreze în lenjerie de corp atunci când aerul devenea prea cald, şi fiind plătite cu salarii mult mai mici decât cei 55.000 de angajaţi bărbaţi.
„La muncă egală, salarii egale", au clamat muncitoarele. Când sunt ameninţate cu reducerea salariilor, angajatele fabricii o însărcinează pe Rita O'Grady (Sally Hawkins) să le reprezinte interesele în întâlnirea cu patronatul. Încurajată de liderul de sindicat Eddie Albert (Bob Hoskins) şi de colegele şi prietenele ei, micuţa Rita, care până atunci se mulţumise cu statutul de soţie şi mamă, devine promotoarea unei mişcări de emancipare fără precedent. Susţinute şi de către Lisa (Rosamund Pike), soţia educată, inteligentă şi stilată a unui director de la Ford şi de către secretarul de stat Barbara Castle (Miranda Richardson), cusătoresele declanşează o grevă de trei săptămâni,