Verdictul a fost dat azi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Preşedintele fondator al Partidului Conservator este acuzat că a făcut poliţie politică. Potrivit deciziei CNSAS, omul de afaceri ar fi fost recrutat ca informator în februarie 1970 cu numele conspirativ Mircea. Acelaşi document arată că Dan Voiculescu ar fi supravegheat şi ar fi dat informaţii despre mai mulţi cetăţeni străini, sportivi, rude sau parteneri de afaceri, iar în anul 1973 ar fi fost recrutat în reţeaua Directiva a III-a sub numele Felix.
Imediat după pronunţare, Voiculescu a declarat că va ataca această decizie la CEDO.
"Curtea Supremă a decis astăzi să mentină hotărârea Curtii de Apel în procesul pe care l-am intentat CNSAS. Este un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor. Procesul va continua la CEDO! Decizia ICCJ îmi oferă posibilitatea de a prezenta acest dosar în faţa unei instanţe europene, absolut independente, care se plasează în afara oricărei suspiciuni.
Oricum, confirmând decizia Curţii de Apel, Înalta Curte a respins practic toate acuzaţiile formulate la adresa mea, mai puţin faptul că i-am comunicat directorului întreprinderii de comerţ exterior al cărei angajat eram, că un cetăţean austriac mă presa să fug din tara.
Atat a mai rămas din „mitul colaborării”, din uriasul balon de săpun umflat propagandistic în ultimii 5 ani: refuzul meu de a fugi din tara. Acest episod nu are, în mod evident, nicio legatura cu Securitatea.
Toate celelalte acuzatii au fost considerate nefondate de Justiţie, iar cine le va mai mai invoca va raspunde civil şi penal!
Asadar, acest dosar se va tranşa la CEDO. Demersurile juridice sunt deja pregătite.
Opinia publică va avea permanent acces la acest proces".
Politicianul a încercat să demonteze mitul colaborării sale c