După intrarea în dotarea Poliţiei Rutiere Constanţa a noilor aparate radar, numărul amenzilor pentru depăşirea vitezei a crescut cu peste 30% // În 2010, peste 10.000 de şoferi constănţeni au fost sancţionaţi cu amendă, iar 900 au rămas fără permis. A trecut un an de când Poliţia Română are în dotare 450 de Loganuri cu radare noi, aşa-zis nedetectabile. De fapt, sunt foarte detectabile, dar detecţia e tardivă, deoarece radarul devine instant-on, şoferul neavând timp de reacţie. Dintre acestea, 18 se află în judeţul Constanţa. Totuşi, deşi înregistrările video ale camerelor de supraveghere care au venit la pachet alături de radarele noi pot fi folosite ca probă în instanţă, poliţiştii declară că radarele funcţionează în stand-by. Fie că maşina Poliţiei staţionează sau se află în mişcare. Asta, bineînţeles, dacă nu este luat în vizor vreun şofer care rulează la o viteză mai mare decât cea prevăzută de lege. Atunci, la o simplă activare manuală, intră în funcţiune radarul „nedetectabil".
Radarele au dus la creşterea numărului de amenzi Radarele poliţiştilor constănţeni sunt imposibil de identificat în timp util de vreun detector special. Aşadar, şoferul cu pricina nu are timp nici măcar să frâneze, în încercarea de a scăpa. Acest fapt se datorează, în mod specific, timpului foarte scurt de trecere din funcţia stand-by în funcţia radar. Se pare că introducerea noilor aparate nu i-a speriat prea tare pe conducătorii auto constănţeni. Conform declaraţiei şefului Biroului Accidente din cadrul Poliţiei Rutiere Constanţa, comisarul Tudorel Dogaru, odată cu introducerea noilor radare în judeţ, numărul amenzilor a crescut cu 30%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Cu toate acestea, nu depăşirea vitezei constituie principala abatere în trafic a şoferilor. Aşadar, conducătorii auto au trebuit să dea socoteală agenţilor rutieri şi pentru nepurtarea centuri