Bianca s-a născut pe 1 septembrie 2010, la numai 33 de săptămâni, într-un spital din Alexandria, Teleorman. O dată cu ea a venit pe lume şi sora ei geamănă, Corina. Pentru că s-au născut prea devreme, cele două fetiţe au avut probleme de sănătate şi au ajuns la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti. Fetiţele nu vedeau şi au fost operate. Corina s-a făcut bine, dar Bianca a rămas cu diagnosticul de „retinopatie de prematuritate” de gradul 5 la ambii ochi. Asta înseamnă că fetiţa nu vede nimic, nu-şi vede mama, tatăl sau sora geamănă.
Medicii au spus că nu e nimic de făcut, dar naşa fetiţei nu a vrut să accepte că Bianca nu va vedea niciodată şi a început să caute soluţii. Pe internet, a aflat de două cazuri similare, unul în Galaţi, altul în Constanţa, şi a luat legătura cu familiile, care i-au dat adrese de mail de la spitale din Europa şi din toată lumea. Ionuţ Puică, cel care i-a ajutat pe părinţii Biancăi să traducă şi să trimită mail-uri la spitale, povesteşte: „Am ataşat toate analizele. În Europa nu ni s-au dat mari şanse. Am aflat că se face operaţie cu laser în Turcia, Ucraina şi Belgia, dar am înţeles că acest fel de intervenţie nu are rezultate bune. Am trimis mail-uri şi în Taiwan şi în SUA. Medicii din Taiwan ne-au spus că Bianca are la un ochi gradul 4, ceea ce înseamnă un grad mai uşor de orbire”. De la familia din Galaţi au aflat că în Statele Unite se face o altfel de operaţie, care are mai multe şanse de reuşită. „Adică ăsta ar fi primul pas, să nu vă imaginaţi că după operaţie va vedea perfect. Copilul din Galaţi vede acum obiectele aflate la 20 de centimetri de ochi, dacă înainte nu vedea deloc”, spune Ionuţ Puică.
Medicii care au consultat-o pe Bianca au constatat că mai suferă şi de alte afecţiuni, printre care stenoză duodenală, piodermită stafilococică, hipoxie perinatală, dar acestea pot fi tratate în ţară. Pentru