Pasionaţii de circulaţie „verde” se bucură din acest weekend de vreme frumoasă. Bănăţenii împătimiţi de mersul pe bicicletă au la dispoziţie câteva trasee în jurul oraşelor, dar şi pe munte.
Încălzirea vremii este un prilej potrivit să scoateţi bicicletele din garaj şi să faceţi o plimbare pe cât de sănătoasă, pe atât de frumoasă. Bicicliștii cu experiență pot încerca o serie de trasee din județ, de diferite dificultăți și lungimi. Cei care pornesc pe trasee montane cu bicicleta trebuie să fie atenți la echipament și la proviziile pe care și le iau cu ei. Cei dependenți de adrenalină și mai experimentați pot încerca trasee dificile. Pentru asta, însă, trebuie să ai o bicicletă bună, făcută special pentru traseele montane și echipamentul necesare pentru o astfel de aventură.
Bicicliştii cu experienţă din Bihor pot încerca o serie de trasee montane de diferite dificultăţi şi lungimi. Clubul Mountain Riders din Oradea, organizează astfel de ture. Site-ul clubului, mountainriders.ro, pune la dispoziţia pasionaţilor şi o serie de sfaturi despre cum ar trebui abordate turele şi echipamentul necesar. "Ca să te simţi bine pe tot timpul turei şi satisfacţia să fie maximă, trebuie să-ţi asiguri întotdeauna necesarul de alimente, lichide, haine de schimb şi orice alt echipament de care poţi avea nevoie", scrie mountainriders.ro. La munte vremea se poate schimba foarte rapid.
Bicicliştii mai puţin experimentaţi care vor doar să se relaxeze timp de câteva ore pot încerca trasee mai uşoare, din jurul Oradei. Astfel de trasee sunt spre Paleu şi Săldăbagiu sau spre Băile Felix, Betfia.
Pentru bănățeni, unul din traseele din apropierea Timişoarei poate fi pe ruta Dumbrăviţa – Giarmata – Pişchia – Murani şi retur. Lungimea traseului este de aproximativ 50 de kilometri, iar durata estimată la aproximativ cinci ore. Un alt traseu accesibil poate fi Timişoa