În cei 42 de ani de activitate, antrenorul Gheorghe Pintilie se poate lăuda că a descoperit zeci de nume sonore ale jocului cu balonul rotund.
Gheorghe Pintilie a descoperit frumuseţea şi beneficiile sportului în şcoala generală datorită profesorului său de educaţie fizică. „Am avut parte de un profesor deosebit care ne făcea să venim cu drag la orele de sport. Iarna făceam sporturi specifice anotimpului, la fel cum se întâmpla şi vara. Nu exista să nu fim angrenaţi în toate întrecerile de masă“, îşi aminteşte Gheorghe.
A dat la facultate fără ştirea părinţilor
A urmat apoi cursurile Liceului „Nicu Gane“ din Fălticeni, o instituţie de învăţământ celebră, deoarece pe acolo au trecut şi Nicolae Labiş sau Emil Sadoveanu. „Era un liceu în care profesorii erau foarte exigenţi. Trebuia să fii un elev bun la învăţătură la toate materiile dacă doreai să faci parte dintr-o echipă ca să poţi participa la competiţii“, mai spune fostul profesor. Când a venit vremea studenţiei, părinţii lui îşi doreau ca el să urmeze o facultate de fizică-chimie. Gheorghe, însă, a ales să dea examen în secret la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Iaşi.
„I-am păcălit pe ai mei spunându-le că plec în Iaşi să învăţ la chimie şi la fizică. După ce am luat examenul la facultatea pe care mi-o doream le-am trimis alor mei o scrisoare prin care le-am spus adevărul şi i-am pus în faţa faptului împlinit“, povesteşte Gheorghe. În timpul facultăţii, a făcut şi fotbal şi schi de performanţă, el fiind campion naţional universitar la schi.
A trimis jucători pentru lotul naţional
În 1969 Gheorghe Pintilie a ajuns la Vaslui şi a fost repartizat la Liceul nr. 2, care funcţiona împreună cu Şcoala Generală nr. 2. „În acelaşi an am reuşit să câştig medalia de bronz la campionatul şcolilor generale la fotbal cu prima mea promoţie“, se laudă fostul cadru did