În urmă cu câţiva ani, când dosarele Revoluţiei fuseseră trimise într-un con de umbră şi părerau să nu mai intereseze pe nimeni, sub motiv că se referă la nişte evenimente vechi, "din secolul trecut", Jurnalul Naţional a declanşat o campanie de presă care, în doar câţiva ani, a readus în atenţia publicului, dar şi a justiţiei, dramele cumplitelor zile şi nopţi din decembrie 1989.
În urma acestei campanii susţinute, anchetatorii au dispus redeschiderea dosarelor privitoare la împrejurările în care a murit generalul Vasile Milea, ultimul ministru comunist al Apărării Naţionale, dar şi al altor dosare penale care, până atunci, se târâseră prin labirintul neputincioasei justiţii post-decembriste. Dar şi imensul dosar nr. 97/P/1990 care, timp de peste 15 ani, ţinuse ferecate între coperţile celor peste 100 de volume ale sale aspecte necunoscute ale Revoluţiei din Bucureşti. Apoi, timp de câţiva ani la rând, i-am descoperit pe eroii Revoluţiei din toată ţară, cărora le-am relatat în paginile ziarului nostru dramele prin care au trecut, fiecare dintre ei, în ultimele zile ale anului 1989. Zile şi nopţi dramatice care au coincis cu sfârşitul regimului comunist. Printre aceştia, s-au numărat şi revoluţionarii clujeni cărora li s-a făcut dreptate la CEDO.
Decizia pronunţată de înalta instanţă europeană critică autorităţile româneşti pentru că au fost ineficiente în investigarea reprimării violente a demonstraţiilor anticomuniste de la Cluj, din decembrie 1989, investigaţii concretizate în anchete penale care s-au lungit în mod nejustificat mai mult de 12 ani. Ineficienţă care va costa statul, şi implicit pe noi toţi, 52.000 de euro, daune materiale şi morale acordate celor nouă clujeni care s-au adresat CEDO. Cei nouă sunt revoluţionarii Dorel Lăpuşan, Mircea Ioan Niţu, Nicolae Nemeti-Cristea, Dragomir Dumitru Inclezan, Leont