"Am sesizat intervenţii pro-Cod din toate zonele de business, dar şi o campanie în mass-media pozitivă pe Cod, cu intervenţii ale oamenilor de afaceri în care se regăsesc reprezentanţi ai marilor companii"
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă a PDL, opiniile favorabile pe care le-a primit din partea unor patroni cu privire la noul Cod al Muncii, arătând că nu a primit aprecieri din partea angajaţilor, dar noul Cod va duce la crearea a 90.000 de locuri de muncă, conform Mediafax. "Am sesizat intervenţii pro-Cod din toate zonele de business, dar şi o campanie în mass-media pozitivă pe Cod, cu intervenţii ale oamenilor de afaceri în care se regăsesc reprezentanţi ai marilor companii", a afirmat Botiş. El a spus că a fost plăcut surprins de faptul că foarte mulţi întreprinzători i-au trimis aprecieri faţă de modificările Codului Muncii. Botiş a citat, în acest sens, "o doamnă I.S, conducătoare a unui grup din industria uşoară", care a considerat că "acest Cod al Muncii este un pas înainte".
"Actualul Cod prevedea ca în cazul concedierilor colective să primeze criteriul social şi nu profesional"
Ioan Botiş a mai citat "o doamnă, A.I, director general al unei firme de construcţii", care a spus că "acest nou Cod al Muncii este mult mai flexibil, dând posibilitatea de a lucra cu mână calificată în zona construcţiilor". Botiş a menţionat că şi un "domn Stanciu, patron al unei firme din Oradea", care a apreciat că "modificările la Codul Muncii sunt OK", mai ales introducerea criteriilor de evaluare a performanţei la angajaţi. El a arătat că actualul Cod al Muncii prevedea ca în cazul concedierilor colective să primeze criteriul social şi nu profesional, arătând că în modificarea propusă de el, angajatorul nu mai are "încărcătura socială", pe care o va prelua statul.
Ministrul Muncii crede