Inevitabil, trecerea de la o etapă a vieţii la alta implică o serie de schimbări la nivel fizic şi psihic. Iată prin ce metode le poţi influenţa pentru a avea o sănătate de fier şi pentru a fi mereu în formă.
În general, vârsta de 30 de ani sperie, deoarece trecerea în această decadă este asociată cu debutul procesului de îmbătrânire. Într-adevăr, în jurul acestei vârste încep să apară primele riduri, durerile de spate şi de cap se accentuează, începem să obosim mai ușor, iar stresul îşi face simţită prezenţa mai acut ca oricând.
Tocmai pe fondul acestor probleme, vârsta de 30 de ani este cea mai potrivită pentru a face schimbări majore în stilul de viaţă. Potrivit medicilor, astfel de schimbări vor avea efectul scontat doar dacă se acţionează simultan pe mai multe direcţii: alimentaţie, mişcare, stare de sănătate şi îngrijire. În caz contrar, efectele vor fi prea puţin vizibile şi vor accentua starea de frustrare.
30 de ani. Combate stresul prin mişcare
Pentru a face faţă muncii solicitante de la serviciu, adoptă un stil de viaţă sănătos
La 30 de ani, mişcarea este esenţială, deoarece reprezintă cel mai bun „medicament" împotriva stresului (în timpul efortului fizic se eliberează endorfine, neurotransmiţători responsabili de starea de bine). Se recomandă o serie de activități fizice (ciclism, alergat, înot) de cel puţin trei ori pe săptămână. Din păcate, prea puţine persoane respectă aceste recomandări, deşi sunt conştiente de beneficiile mişcării.
Pe lângă combaterea stresului, mişcarea previne o serie de probleme de sănătate care pot pune viaţa în pericol. Astfel, obezitatea, bolile de inimă, hipertensiunea, diabetul, ca să numim câteva dintre afecțiunile favorizate de stilul de viață haotic, pot fi prevenite prin mișcare. Dacă totuşi timpul nu-ţi permite să practici un sport, optează pentru exerciţii care sunt