Cariera navetei spaţiale Discovery s-a încheiat după 238.539.663 kilometri parcurşi în 27 de ani, şi marchează sfârşitul unei ere: programul navetelor spaţiale se va încheia în iunie 2011, iar viitorul misiunilor spaţiale este deocamdată incert.
La centrul de comandă al misiunilor spaţiale din Houston, Texas, aterizarea navetei Discovery a fost sărbătorită cu un ochi care râde şi unul care plânge; pe de o parte, pentru că misiunea STS-133 poate fi considerată un succes, pe de altă parte, pentru că despărţirea de Discovery nu le-a căzut uşor angajaţilor NASA. De la primul său zbor, care a avut loc pe 30 august 1984, Discovery a călătorit de 39 de ori în spaţiu, unde s-a aflat în total timp de 365 de zile. Discovery este nava care a dus în spaţiu telescopul Hubble în 1990, care a avut primul "rendezvous" cu staţia spaţială rusă MIR şi a avut primul pilot-femeie în 1995 - pe Eileen Collins, care câţiva ani mai târziu avea să fie şi prima comandantă a unei misiuni spaţiale.
Totodată, Discovery este nava cu care NASA şi-a reluat, de două ori, programul spaţial, după accidentele navelor Challenger, în 1988, şi Columbia, în 2005. Cele 13 zboruri ale sale către Staţia Spaţială Internaţională ISS sunt de asemenea un record - în ultima misiune Discovery ducând pe ISS un robot umanoid şi un nou modul de depozitare.
"Rămâi cu bine, Discovery"
"Houston, aici Discovery pentru ultima oară. Roţile s-au oprit" - cu aceste cuvinte a încheiat comandantul Steven W. Lindsey ultima misiune, numită STS-133. Toţi participanţii la ea, atât cei din aeronavă cât şi cei de la sol, nu au avut decât cuvinte de laudă la adresa navetei, dar şi al întregului program spaţial; unul dintre astronauţi, Benjamin Drew, este de părere că "nu vom mai face un vehicul atât de complex pentru multă vreme. În cinci sau zece ani, oamenii se vor întreba "cum am reuşit să construim ceva car