Tânăra artistă, originară din Republica Moldova, a oscilat între muzică, criminologie şi artă. A ales, în cele din urmă arta, pe care o practică acum la Zalău.
Când era mică voia cu disperare să devină cântăreaţă. Mai târziu, a vrut să se facă criminalist, urmând Liceul de Drept din Căuşeni – Secţia de Criminologie. Abia la terminarea liceului a înţeles că menirea ei în viaţă este arta şi a făcut Facultatea de Design şi Arte Plastice din Chişinău. „Visul meu a fost de devin cântăreaţă. Probabil de aceea şi pictez cântăreţi, dansatori, instrumentişti. Însă profesorul meu de muzică din şcoala generală, care era şi profesor de arte plastice, mi-a spus că n-am talent la muzică şi că n-o să am niciodată şi mi-a propus să mă apuc de pictură. Am plâns o săptămână, iar după aceea m-am apucat de pictură”, povesteşte Ecaterina începuturile ei artistice. Mergând pe acest drum, a renunţat la profesia de criminalist.
„Moldovenii nu se prefac atât“
„În Moldova, dacă unui om nu-i place de tine, i se citeşte asta pe faţă. Nu se prefac atât. Aici, te minte sau te refuză cu zâmbetul pe buze” spune, cu o uşoară amărăciune în glas, Ecaterina. De când a ajuns la Zalău, ea încearcă să-şi facă un rost în viaţă din artă. „Totuşi, ca artist ai mult mai mari şanse de reuşită aici. În primul rând pentru că în Moldova oamenii sunt mult mai săraci. De exemplu, un profesor câştigă, în medie, 50 de euro pe lună. În al doilea rând, acolo artiştii consacraţi nu vor să lase loc de afirmare artiştilor tineri”, mai spunea ea. Motivul pentru care a lăsat Moldova pentru Zalău a fost, însă, altul: iubirea. Vizitând în 2009 România, l-a cunoscut la Cluj pe Ionuţ, un tânăr student la Design din Zalău. Au păstrat legătura şi, pentru că s-au plăcut, anul trecut au făcut şi pasul cel mare: s-au căsătorit.
În luna mai expune la Roma
Ca artistă, Ecaterina abordează mai m