Se intoarce inflatia cu doua cifre? Inflatia a continuat sa creasca si in luna februarie, mai mult decat estimasera specialistii, ca urmare a scumpirii produselor, dar si a majorarii tarifelor la servicii. Legumele si fructele, uleiul, zaharul, dar si produsele de panificatie au inregistrat cresteri de preturi in februarie, urmand tendinta lunilor anterioare. Specialistii din agricultura sustin ca alimentele vor continua sa se scumpeasca si in perioada care urmeaza, cotatiile materiei prime pe piata internationala fiind in urcare, iar rezervele nationale insuficiente. Cu toate acestea, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a tinut sa linisteasca populatia, declarand ca "nu vom fi intr-o zona de criza alimentara" si vom avea o productie agricola buna. Dupa ce anul trecut, cartofii s-au scumpit cu peste 50%, in ianuarie 2010 cu 6%, in februarie, cresterea de pret a fost de peste 10%, scrie Romania Libera.
Cu cat s-a scumpit benzina in tarile europene in 2011. Unde sta Romania. Luand in calcul sortimentul de benzina 95 fara plumb, de la inceputul anului si pana in prezent, cea mai mare scumpire a avut loc in Irlanda, si a fost de aproape 10%. Un litru de benzina a ajuns sa coste, in medie, 1,44 euro. Pe locul doi se afla Ciprul, cu un procent de scumpire de 7,48%, pretul de aici fiind insa unul dintre cele mai mici de pe tot continentul: 1,21 euro pe litru. Podiumul este completat de Bulgaria, cu o scumpire de 6,99% in primele trei luni ale anului, procent care a dus pretul de la pompele vecinilor nostri la 1,20 euro pe litru, cel mai mic nivel din Uniune. La polul opus, benzina s-a scumpit cel mai putin in Polonia, cu 1,91%, urmata de Belgia, cu 2,20% si Malta, cu 2,29%, scrie Money.ro.
In articolul "Un sfert din actiuni au triplat banii pe Bursa in ultimii doi ani. Vezi care este topul cresterilor", ZF scrie: "Actiunile companiei de foraj Dafor