Cei 20 de copii pregătiți de profesorul Romeo Tălmaciu i-au impresionat pe membrii juriului emisiunii.
Prestația copiilor de la Rotaria l-a lăsat cu gura căscată pe Mihai Petre, care l-a apreciat, în mod deosebit pe Marian Bârzoi, bateristul formației. În aplauzele publicului spectator, cei trei membri ai juriului, Andra, Andi Moisescu și Mihai Petre le-au acordat fără nicio reținere câte un DA.
Considerată unul dintre cei mai reprezentativi ambasadori ai județului, Fanfara Rotaria a luat ființă în 2001, la inițiativa profesorului Romeo Tălmaciu. „Mă gândeam, prin anul 1998, că nu voi reuşi să găsesc copii talentaţi. Apoi am fost atât de hotărât să fac ceva pentru ca acest oraş să fie cunoscut în toată lumea încât nu m-am lăsat până nu am format un grup de calitate. Am căutat copii timp de doi până mi-am îndeplinit visul", a spus dirijorul într-un interviu acordat ziarului adevărul de Seară Vaslui în luna iunie 2010. Iniţial, a început să lucreze cu 45 de copii, iar 20 dintre aceştia au ajuns să facă performanţă la instrumente. Sunt atât de renumiţi pentru talentul lor în interpretare încât organizatorii din şase oraşe europene îi solicită în fiecare an să vină să concerteze. Cu vârste cuprinse între 6 şi 20 de ani, tinerii din Fanfara „Rotaria" formează una dintre cele mai apreciate formaţii de acest gen din România şi străinătate.
Fanfara Rotaria, ambasadorul județului
Au apărut și în filme
Au fost solicitaţi să apară chiar şi în filme. „Ne-a făcut cinste să putem participa în filmul marelui regizor Corneliu Porumboiu «A fost sau n-a fost» cu muzica noastră", este mândru profesorul Romeo Talmaciu. Din repertoriul formaţiei fac parte cântece româneşti populare, care sunt interpretate în fiecare an în Austria, Turcia, Franţa, Germania, Norvegia şi Italia. Din Belgia profesorul s-a întors cu „Pupitrul de aur" şi premiile speciale ale juriu