Bucătăria românească este una foarte bună pe care o apreciază oricine, dar de multe ori ne dorim o schimbare în meniul nostru, aşadar în următoarele rânduri vă vom prezenta ţări din care provin cele mai interesante, apetisante şi delicioase sortimente de mâncare.
Thailanda oferă mâncăruri uşoare, dietetice şi bogate în fibre
Aromele exotice poate vi s-au părut întotdeauna interesante şi ar fi timpul să le încercaţi. Bucătăria thailandeză vă va duce într-o incursiune într-o lume diferită faţă de Europa. Bucătăria thailandeză este una după care tânjesc mulţi oameni. Este foarte creativă, graţie tehnicilor de gătit şi a ingredientelor permisive (în special a tăiţeilor şi a orezului). Este influenţată în timp de către chinezii care s-au mutat în Thailanda, şi de către exploratorii străini, în primul rând cei portughezi, care au lăsat ca moştenire mai multe deserturi. Vegetarienii au viaţă bună aici, trebuie să ştie doar să se ferească de sosul de peşte, omniprezent. Mai trebuie ştiut că bucătaria thailandeză este uşoară, dietetică şi bogată în fibre. Ingredientele de bază sunt: orezul, tăiţei, condimentele specifice,carnea (peştele şi fructele de mare sunt la mare preţ), fructele exotice, plantele şi legumele. Dar cele mai bune mâncăruri thailandeze sun preparate cu siguranţă în ţara din care provin.
Bucătăria grecească aromată cu ulei de măsline
Grecia are o bucătărie cu tradiţie înrădăcinată în istorie şi influenţată timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu şi Balcani.
Preferinţa grecilor pentru o viaţă îmbelşugată şi dragostea pentru mâncăruri simple, bine condimentate, sunt reflectate în modul de preparare a bucatelor. Savoarea lor deosebită este dată de bogăţia şi calitatea ingredientelor.
Măslinele dau un ulei înmiresmat care adaugă savoare celorlalte mâncăruri. Plantaţiile de viţă