Peste 50 de persoane, printre care avocaţi, jurişti, inspectori de resurse umane şi specialişti din cadrul ITM Sibiu au participat astăzi la o conferinţă în care au fost dezbătute recentele modificări aduse Codului Muncii.
Condiţiile în care se încheie şi înceteaza contractul individual de muncă, noua structura de evidenţă a muncii, precum şi drepturile si obligaţiile ale angajatorului sau ale angajatului au fost printer temele dezbătute la eveniment.
„Prin acest eveniment am dorit sa prezentăm participanţilor o analiză detaliată si în primul rând obiectiva, a specialistilor in domeniu asupra modificarilor pe care Executivul doreste sa le aduca actualului Cod al Muncii. Conferinta s-a axat a pe un dialog interactiv intre lectori si participanti. Ne-am adresat atât angajatorilor, cat si angajatilor din companiile mari, mici si mijlocii din Romania si vrem ca prin acest eveniment sa aducem in fata o analiza specializata asupra tuturor modificarilor in materie de legislatia muncii, avand in vedere neclaritatile pe care acestea le ridica in practica" - Anca Dumitrescu, redactor-sef AvocatNet.ro. organizatorul evenimentului.
„Acest proiect aduce modificări doar pe anumite zone de reglementare. Nu este nicio reforma generală şi nici un nou cod al muncii", consideră Ioana Dumitru, lector în cadrul conferinţei.
Potrivit acesteia, zonele în care exista modificari ar fi: Contractul Individual de Muncă pe durarata determinata, munca temporara, evaluarea profesională, drepturile pe care le are angajatorul său, anumite modificări în zona concedierilor colective.
„Observ o tendinţă de a flexibiliza piaţa muncii: devine mult mai simplu pentru angajator sa utilizeze Contractul individual de munca pe durata determinata sau contractul de munca temporara“, este de parere avocatul Ioana Dumitru.
Printre principalele modificări prevazute în proiectul d