Ancheta în cazul avocatului înjunghiat în propria bucătărie este în plină desfăşurare. Procurorii aşteaptă rezultatele analizelor realizate de criminalişti asupra probelor strânse din apartamentul lui Sorin Anton. Unul din martorii-cheie din acest dosar, soţia avocatului, Carmen Anton, nu poate fi audiată încă. Asistent universitar la Universitatea Transilvania, Carmen Anton a fost internată în stare de şoc la Spitalul de Neuropsihiatrie Braşov, unde a fost pusă sub tratament. Surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov ne-au declarat că încercarea de scoatere de sub sedative s-a dovedit prematură, întrucât pacienta a început să se dea cu capul de pereţi. Aceste manifestări poartă denumirea de autoviolenţă, după cum spun medicii şi reprezintă un simptom asociat şi cu şocul postraumatic.
"Recuperarea unui pacient depinde de mulţi factori, printre care cel genetic, psihic şi ambiental", a declarat medic psihiatru Florin Popon, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Psihiatrie Braşov.
Medicii spun însă că, în general, debuturile acute sunt depăşite uşor cu medicamentaţia adecvată, iar şansele de recuperare totală sunt foarte mari. Ei nu pot spune cât va dura până când femeia va putea da declaraţii anchetatorilor.
"Evoluţia poate fi de scurtă durată, de medie durată, de lungă durată, în funcţie de factorii care au declanşat acest stres", a adaugat medicul.
Carmen Anton este cea care l-a descoperit pe avocat în bucătărie, cu cuţitul înfipt în piept. Conform procurorilor, bărbatul era în pijamale, infirmându-se astfel informaţiile care spuneau că acesta ar fi intrat în casă târziu, după miezul nopţii. Reprezentanţii Baroului Braşov spun că avocatul avea şi cazuri penale luate din oficiu, însă nu pot spune dacă clienţii erau infractori periculoşi. Sorin Anton nu avea avocaţi stagiari sub aripa sa şi nu a afişat un comportament suspect