* Infarctul miocardic dar si diabetul, reumatismul si cancerul, au o legatura mai stransa decat s-a crezut pana acum cu procesele inflamatorii. Alimentatia gresita este una din cauze. Solutia? Mancati sanatos! *
Dieta mediteraneana
Alexandra este o femeie plina de dinamism, cu o aura carismatica. Asistenta medicala la un spital din Florida, pare mai tanara decat cei 36 de ani pe care-i are, cand povesteste despre minunata ei transformare in cursul anului trecut. Drept marturie, prezinta o fotografie anterioara. "Nu-mi vine sa cred ca aratam asa", spune ea ingandurata. Femeia din poza e aproape obeza si indreapta spre aparatul de fotografiat un zambet obosit.
La data respectiva, Alexandra cantarea cu 20 kg mai mult ca astazi. Si nu numai atat - avea hipertensiune, glicemia anormal de mare, valori crescute ale lipidelor din sange si un depozit impozant de grasime pe abdomen. Toate acestea erau precursorii unor afectiuni cronice, precum diabetul si infarctul. "Medicul m-a avertizat ca am un organism mult prea uzat pentru varsta mea. Vorbele lui m-au facut sa ma tem ca nu voi trai destul ca sa-mi vad copiii mari", spune ea.
Atunci a avut sansa unui ajutor nesperat. Tocmai atunci, la Universitatea Florida din Jackonsville era pe punctul de a incepe un studiu despre legatura dintre nutritie si sanatate. Dr. Mark McIntosh, conducatorul experimentului, cauta participanti care ar fi dispusi sa-si schimbe complet alimentatia, trecand la asa-numita dieta mediteraneana, bazata in mare pe fructe, legume, peste si ulei de masline.
Alexandra eliberata de kilograme Alexandra s-a implicat in proiect, adoptand noul program nutritional, sub indrumarea atenta a cercetatorilor.
In loc de oua cu sunca, ea isi incepe acum ziua cu musli si fructe. Hamburgerul si cartofii prajiti de la pranz ii inlocuieste cu salata si peste, iar seara, la ea